Härliga hundar!

Astern blommar i trädgården

Astern blommar i trädgården

Ja, de är verkligen härliga alla tre på sitt eget sätt.
Benny har varit med på sin första fasanjakt. En liten trevlig jakt och det blev precis lagom för hundarna. Tack för att jag fick hänga med!
Bennys första fågel var vingad men det var inga problem alls. Fick alla fåglar i hand förutom två. De vingade var han väldigt noga med att hålla i tills jag bad honom släppa.
Lugn och fin hela jakten igenom och han passade till och med på att lägga sig och vila och spara lite energi medan det var fördrev men ändå full koll på skyttarna ;)
Den mer rutinerade Cobber fick rycka in vid ett tillfälle och hjälpa Benny då han skulle ta en runner. Han var i hasorna på den men vågade liksom inte riktigt ta den och det har säkert med orutin att göra. Tur att duktiga Cobban var i närheten :)
Det känns som Benny tycker det här är ”lagom” kul :)
Fokuserad och uppmärksam till 100% men inte alls på tårna. Hoppas det kan hålla i sig och det är ju faktiskt upp till mig!

Idag har hundarna fått en skön promenad i höstsolen. Helt kravlös och bara springa som de ville, bada i alla diken de ville och bara vara lite hund.

Teal och Benny rejsar!

Teal och Benny rejsar!

Cobber verkade njuta av att slippa både tratt och bandage men förnuftigt nog tog han det ganska lugnt. Nu är det lugnt med jakter ett tag så då ska väl ändå den där sporren hinna läka ordentligt.

Cobber badar i dikena men njuter sedan i solen

Cobber badar i dikena men njuter sedan i solen

Kom igen så tar vi ett varv till

Kom igen så tar vi ett varv till

This entry was posted in Allmänt, Bilder, Jakt, Skvaller. Bookmark the permalink.

4 Responses to Härliga hundar!

  1. Tina says:

    Kul att Benny artar sig så bra, bara att fortsätta på den linjen.

  2. Härligt med en så bra premiärjakt för Benny! Och jättefina bilder, det är härligt med så lågt stående sol.

    • admin says:

      Ja verkligen. Mycket Jörgen och Peters förtjänst också att de är så coola när man själv är lite nervös över hur det ska gå!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>