Cobber

Nu är Peter på väg hem efter fyra timmar hos Redog. Röntgen visade förvisso den gamla frakturen men det fanns inte gnutta till artos vilket ju var skönt. Ultraljudet visade dock på en ganska allvarlig senskada på böjsenan under tån. Nu blir det 6-8 veckor med benviktsmanchetter, smärtstillande, laserbehandling och koppelpromenader (helst på asfalt…blir ju lätt här hemma…not). Han får helst inte ens hoppa upp i soffan så senan ansträngs utan ska ligga på golvet. Det här är ju trots allt en positiv diagnos då det är något som kan läka och bli helt bra. Älskade Cobban…det är ju inte utan att man får lite dåligt samvete att vi inte kollat upp det mer noggrant tidigare och dessutom låtit honom vara med och jaga en del.

Sen sa de också att han är i oförskämt bra form för att vara snart 8 år. Hans ryggmuskler var så kraftiga så de hade nog aldrig sett det hos en labbe tidigare. De trodde helt klart det beror på all simning på jakterna och efter båt på somrarna. Blodproverna visade att han är kärnfrisk :)image

Ja, nu är det ”bara” att fixa den här rehaben så noga det bara går så hoppas vi att han kan vara med och jaga i många år till framöver <3

 

Posted in Allmänt, Vovsarna | Leave a comment

Åska…

Haha..två inlägg på samma dag! Det pratas så om åskan häromdagen. Det stod blixtrar ur våra eluttag och var riktigt obehagligt men tv, datorer mm klarade sig och huset står kvar :)

Det är märkligt att det åskar den här årstiden och likaså i feb som det gjorde 1997. Pappa hade åkt in akut på sjukhuset. Vi var där något dygn och på kvällen den 1 feb gick jag ut på balkongen på, vilken våning det nu var..8-9:e kanske, för att ta lite frisk luft och samla tankarna. Då ser jag ett stjärnfall och önskar såklart av hela mitt hjärta att pappa ska bli bra och kunna åka med hem igen.

Det gjorde han inte, utan gick bort senare den kvällen. Efter en fin stund då de ”gjort iordning” honom (men utan hans älskade tofflor som vi satt på honom flera ggr under kvällen) och rummet med levande ljus åkte vi alla hem till oss. Minns inte hela situationen helt klart men har för mig vi satte på pappa tofflorna det sista vi gjorde innan vi lämnade honom.

Väl hemma, sörjande runt soffbordet så bryter åskovädret ut. 1 feb?? Pappa hade själv lite sjuk humor och kunde skämta om precis ALLT:) vi konstaterade kallt att nu var han förbannad ”där uppe” för att de tagit av hans tofflor IGEN! Så fick vi skratta lite också genom alla tårar. Glömmer det aldrig!

Kan fortfarande höra hans skratt och hans ”är fikat klart?” när han som vanligt bara stog där i dörröppningen. Fina papsen! Många år sedan du lämnade oss men går knappt en dag utan att du finns i tankarna. Idag pratar vi dock mest om dina tokigheter och roliga minnen även om vi saknar dig. Önskar att du skulle fått se dina fina barn och nu barnbarn växa upp <3 <3

Posted in Allmänt, Uncategorized | Leave a comment

Skandal…

Duktiga lilla Teal 6 månader

Duktiga lilla Teal 6 månader

Varför ska man ha en hemsida när man aldrig skriver något där? Ja, den frågan ställde jag mig själv och eftersom man ändå har webhotell, domän etc så kan ju lika gärna försöka nyttja den ;) Det var 3 år sedan jag skrev något sist!!! Skandal!
Det är väl lite så att man är ute så länge det är ljust nästan året om och när man väl kommer in så drar man mig för gå en trappa upp och starta igång datorn. Nu är ju Facebook mer aktuellt också.
Trots att man är ute så mycket och tycker man pysslar så fort det finns tid så känns det inte riktigt som man hinner med. Vi ska måla om huset, bygga farstukvist, göra om hundrummet, fixa klart i ladan, såga plank, fixa en köksträdgård och inte minst hinna träna hundarna och hästen osv osv. Den här årstiden går ju i stort sett all ledig tid till jakter och det är ju jättekul och mycket för just det vi har hundarna också.
De lever verkligen upp den här årstiden då de får göra det absolut bästa de vet och det de är avlade för. Jaha…kanske inte ska bli långrandig för det men ska i alla fall försöka ta mig tid och lust att skriva lite mer här. Nu väntar lunchkorv och pepparrotssås som min kära make lagat <3

Hermes

Hermes Dec 2010

Posted in Allmänt, Skvaller | Leave a comment

Härliga hundar!

Astern blommar i trädgården

Astern blommar i trädgården

Ja, de är verkligen härliga alla tre på sitt eget sätt.
Benny har varit med på sin första fasanjakt. En liten trevlig jakt och det blev precis lagom för hundarna. Tack för att jag fick hänga med!
Bennys första fågel var vingad men det var inga problem alls. Fick alla fåglar i hand förutom två. De vingade var han väldigt noga med att hålla i tills jag bad honom släppa.
Lugn och fin hela jakten igenom och han passade till och med på att lägga sig och vila och spara lite energi medan det var fördrev men ändå full koll på skyttarna ;)
Den mer rutinerade Cobber fick rycka in vid ett tillfälle och hjälpa Benny då han skulle ta en runner. Han var i hasorna på den men vågade liksom inte riktigt ta den och det har säkert med orutin att göra. Tur att duktiga Cobban var i närheten :)
Det känns som Benny tycker det här är ”lagom” kul :)
Fokuserad och uppmärksam till 100% men inte alls på tårna. Hoppas det kan hålla i sig och det är ju faktiskt upp till mig!

Idag har hundarna fått en skön promenad i höstsolen. Helt kravlös och bara springa som de ville, bada i alla diken de ville och bara vara lite hund.

Teal och Benny rejsar!

Teal och Benny rejsar!

Cobber verkade njuta av att slippa både tratt och bandage men förnuftigt nog tog han det ganska lugnt. Nu är det lugnt med jakter ett tag så då ska väl ändå den där sporren hinna läka ordentligt.

Cobber badar i dikena men njuter sedan i solen

Cobber badar i dikena men njuter sedan i solen

Kom igen så tar vi ett varv till

Kom igen så tar vi ett varv till

Posted in Allmänt, Bilder, Jakt, Skvaller | 4 Comments