Den gula busen

skötte sig med den äran på dagens jakt och jag är så stolt och glad över honom.
Han var lugn, stadig och fokuserad. Han stannade på alla stopp, lät sig dirigeras och sökte bra där jag bad honom söka. Alla vilt fick jag i hand!!! På eftersöket var han dessutom jättenoga + att lilla gulle kom direkt på inkallning de tillfällen det behövdes.

Problemen vi haft med avlämningar etc. kändes som bortblåsta och det värmer en mattes hjärta när hunden vill jobba med och för en. Idag kändes vi verkligen som ett team.
Benny har endast varit med på något eftersök och ett par jakter utan att ha fått någon fågel tidigare så detta ser jag som vår första ”riktiga” jakt.

Härlig utsikt från terassen där det bjöds på fika!

Härlig utsikt från terassen där det bjöds på fika!

Han ska få vara med på en fasanjakt senare i år också och det ser vi fram emot.

Cobber har också skött sig bra men pga skador har han ju inte tränats de senaste 2 månaderna så lite olydig hade han varit vid några tillfällen. Finner vilt gör han hur som helst, även om det kanske inte alla ggr. var just den husse hade tänkt sig ;) och att komma in tom GÅR ju bara inte. Tyvärr visade han sig ha vattensvans när vi kom hem men med en Rimadyl och Back On Track täcke inatt så ska det nog gå över snabbt.
Benny fick ett sticksår ovanpå tassen i första såten men det ser inte så djupt ut så det ska förhoppningsvis läka snabbt.
TÄNK vad dessa hundar ställer upp och jobbar för oss i eländig terräng och iskalla vatten. Det är ju faktiskt fantastiskt. De jobbar och sliter trots skador och hur trötta de än är mot dagens slut så ger de aldrig upp.

Alla vi som har såna här hundar är verkligen lyckligt lottade   
Tack alla inblandade för en härlig dag!

Många grattiskramar vill vi ge till Tina och Fokus som idag klarade sitt praktiska prov. Ni är så himla duktiga och vi är jätteglada för er skull!

This entry was posted in Allmänt, Grattis, Jakt, Roligt, Skvaller. Bookmark the permalink.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>