Tänk…

att det redan har gått två år sedan Benny och hans 12 syskon såg dagens ljus. Nog för att mamma Day var vääldigt stor men att det skulle vara hela 13 valpar :shock:

Day Lucia -08

Day Lucia -08

Day & valparna

Day & valparna

Grattis på födelsedagen ;)
Bempa Bus

Bempa Bus

Så har vi ju varit i England också för att se Retriever Championship. En mycket trevlig vecka och många duktiga hundar fick vi chans att se. Första natten stannade vi hos Sofia i Bungay efter att ha släppt av Matilda hos Sara & Mike. Vilket ställe de har! Helt fantastiskt fint. Sara och Mike bjöd på te och vin och vi blev kvar ett par timmar och pratade. Mycket trevligt och Mike han kan konsten att roa han :)
Väl hemma hos Sofia packade vi ur alla väskor och åkte sedan ner på byn (Bungay) och köpte lite mat med oss tillbaka och då hade även Sofia kommit hem från jobbet. Jätteroligt att träffas och vi satt och bubblade några timmar innan vi gick och la oss. Rätt trötta efter att ha varit vakna sedan 4 på morgonen.
 
På Måndagen tillbringade vi några timmar i Bungay, en mycket vacker liten by med massor av roliga affärer.
Gata i Bungay

Gata i Bungay

Kyrktornet

Kyrktornet

 

 Vi åkte sedan vidare till Kings Lynn där vi skulle bo med ett stopp på en Pub och åt världens godaste hemmagjorda hamburgare med stiltonost, bacon och massor av goda tillbehör. Det cottage vi hade hyrt var verkligen superfint och måste ha varit ganska nyligen renoverat med stort kök och vardagsrum, 2 sovrum och 2 toaletter. Dessutom var det specialpris då det var lågsäsong och det gjorde ju inget ;) Sen att värmen slutade fungera och varmvattnet tog slut…MEN det var snabb service på att fixa till det.

Tisdag kväll åkte vi till puben i Gayton där Bitte och Lisa bodde. Sofia, Patricia och Karin kom också dit och vi åt en mycket god rumpstek och hade några trevliga timmar i goda vänners lag.
Sofia stannade över hos oss och var med och kikade på CS dag två. God mat som Sofia och Jens lagat, mys och Domino (någon som vill ha spö i Domino…Jens..) :P blev det på onsdagskvällen. Jens skulle bada också men som sagt…varmvattnet!! Det får han berätta om själv i sin blogg :P

Fredag bar det av mot Bungay igen för att tillbringa sista natten hos Sofia innan hemfärd. Vi tog kustvägen från Kings Lynn och passerade många fina små hamnbyar. Två stränder åkte vi till också.

Heacham Beach

Heacham Beach

 

Hundrastning på stranden

Hundrastning på stranden

Det var lite liv och rörelse på stranden även denna tid på året. Många gick med sina hundar. Notera chuckit stället på rullstolen :)
 
 

Roskarl - Stoneturner

Roskarl - Stoneturner

Vidare till Burnham market. En liten liten by med mååånga affärer. Det mesta var krims krams och juldekorationer men vi gick ändå in i en av butikerna och i ett rum fanns det bara hattar och kepsar. HUR mycket som helst. Ännu en keps men vinterfodrad blev det för min del. En trappa upp hade de allt från Duberry boots till fina schalar. Snacka om blandad kompott i en och samma butik. Marmelader, marinader, choklad, snacks, leksaker, juldekorationer, prydnadssaker, hattar, skor, kläder och stövlar mm. Hade nog varit lättare att räkna upp vad som inte fanns där.
Jaha, sen åkte vi till nästa strand. Träffade en fiskare som kom ända från Norwich för att fiska plattfisk.

Fiskare på Salthouse Beach

Fiskare på Salthouse Beach

Jens och fiskare

Jens och fiskare

 

Salthouse Beach

Salthouse Beach

Salthouse

Salthouse

Det var ju tur att fiskaren kom efter att Jens fått något jäkla tokryck på stranden och försökte springa ifrån kameran :P

Tokig Jens

Tokig Jens

Tokig Jens igen

Tokig Jens igen

Ska jag bada elller inte...

Ska jag bada elller inte...

Vad får jag om jag badar? Frågade Jens.  £20 sa vi men det blev inget. Badkruka säger jag bara ;)

I Sheringham åt vi en god lunch på Robin Hood.

 

Sheringham

Sheringham

Docka på puben

Docka på puben

Florist

Florist

Inte florist

Inte florist

Det blev ju inte så mycket skrivet om själva Championshipet men det har varit fantastiskt kul att få vara med och se alla duktiga hundar. Inga jätteimponerande apporter förutom några runners och inte heller några avstånd att tala om men de har gjort vad de skulle liksom och vittringsförhållandena var inte helt lätta. Två hundar knallade så där ser man att det kan hända även på denna nivå. Det svåraste i mitt tycke är de viltrika markerna. Imponerande att se hundarnas fokus på rätt apport trots att det faller vilt omkring och de själva även råkar stöta vilt på vägen ut. Vid några tillfällen låg Fasaner och tryckte vid våra fötter där vi stod i publiken. Några favoriter hann man ju få i alla fall. Bland annat samma som Sofia ;)
På Fredagskvällen fixade Jens och Peter en superp middag (Sofias såser går inte av för hackor och denna fick godkänt av henne ;) )
Tack Jens för resesällskapet och tack Sofia för din gästfrihet. Vi har haft en fantastisk vecka och längtar redan tillbaka. Planer för nästa år smids ;)
Tack Åke och Kristina som stod ut med våra hundar i en vecka så vi kunde åka. Guld värt!
 
Sen vill vi säga Grattis till Kennel Thorsvi, Agnetha och Cobbers syster Kiwi som igår nedkom med 5 friska fina valpar, 4 tikar och en hane. Vad månde det bliva av dessa små måntro. Vet ju vart några kommer hamna och det kan ju inte bli annat än bra :)
This entry was posted in Allmänt, Bilder, Grattis, Skvaller. Bookmark the permalink.

5 Responses to Tänk…

 1. BSW says:

  Duktiga hundar får apporter med för mänsklig värdering lätta uppgifter att se enkla ut. IGL i år bjöd på ruggiga vittringsförhållanden….
  Kul att se er där – vi ses i vår!

  • admin says:

   Absolut Birgitta! Kanske stog lite illa till men kan inte påminna mig många apporter av vinnaren och vi konstaterade efteråt att det är ju förmodligen för att de gjorde det så bra. De som märks minst liksom…
   Ja, vi ses i vår. Det ser vi fram emot!

 2. Märta says:

  Kul att läsa, vilken härlig liten semester ni haft! Det var ni väl värda efter allt slit hela året :-) Klia lilla Benny under hakan från oss!
  Märta & Odjuren

 3. Kristina says:

  Jätte kul att läsa. De är kul att kunna hjälpa till. Nästa gång är de er tur att stå ut med våra 4-benta/Kristina

 4. Tina says:

  Grattis Benny!
  Kul att läsa om er resa, den var ni verkligen väl värd. Måste varit jätteskoj natt få se championshipet, vi har ju pratat om i så många år att åka och titta. Kram på er!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>