Underbara hundar, häst å katt…

Tog en långprommis på lunchen som bland annat gick förbi hästhagen. Hundarna var superduktiga och satt lugnt och stilla när vi gick fram och morsade på hästarna. Sen fick de chans att hälsa lite om de ville. Stella är lite försiktig så hon var inte så intresserad men både Hälge och Kurre var verkligen nyfikna. Hermes brydde sig i vanlig ordning inte utan var mer intresserad av det som kom ut därbak :) Cobber höll sig en halvmeter ifrån men Benny var fram och försiktigt försiktigt blev det nos mot mule på både Hälge och Kurre. Alla skötte sig hur bra som helst!

På em hämtade vi Hälge i hagen och han har blivit ryktad och miljötränad. Snacka om lätthanterlig häst

När jag skulle kratsa hovarna hade han snudd på redan lyft på benet när jag skulle byta till nästa hov. Vi har gått en promenad med träns och provat sadeln. Det friskade i ordentligt när vi gick men det bekom honom inte. Han var lite fundersam över bland annat en skopa till traktorn och kameran Peter hade med sig (med det stoora vita objektivet) men han fick gå fram och kika och kolla av och sedan var det lugnt. Inte en reaktion på vägen tillbaka förbi samma föremål. Han verkar väldigt trygg och stabil i sig själv. Igår körde Peter ned foderhäckar med traktorn i hagen och det var inga rädslor hos någon av dom. När vi sedan stod och pratade lite skulle alla tre fram till traktorn och kolla den noga :)

Lena och Peter, det kommer inte bli ett dugg svårt el. jobbigt att ta väl hand om Hälge. En riktig myskille är han!

Hälge är ute och vallas lite i omgivningarna

Hälge är ute och vallas lite i omgivningarna

När vi senare tog en prommis med hundarna kollade Cobber och Benny av vartenda fotspår vi tagit. Matte gick iväg med en stoooor fyrbent ;)
Nu kommer vi valla och hantera Hälge lite varje dag och sedan tar vi med kopplade hundar och till slut hoppas jag kunna rida och ha hundarna lösa med mig men vi skyndar långsamt.

I helgen var vi förresten på en ”prova-på-dag” hos arrangörerna för skogs DM. Mycket intressant och lärorikt att se proffsen köra i skogen med bland annat 8 meter långa stockar i smala och trånga passager. Är jättesugen på att testa men vi börjar med tömkörning mest för att man är så ovan själv att köra.

Dir. Jansson är rolig han. Så fort han har möjlighet följer han med oss på promenaderna. Vi gick runt hagen för att kolla stängsel mm och han var oss i hasorna hela tiden :)

This entry was posted in Allmänt, Bilder, Hälge, Skvaller, Vovsarna. Bookmark the permalink.

6 Responses to Underbara hundar, häst å katt…

 1. Maria Söder says:

  Grattis, än en gång till för eran fiiiin fina häst!
  Fantastiskt!

 2. admin says:

  Tack Maria! Du kanske kan komma hit å ha lite privatlektioner i körning? Helt allvarligt alltså…svårt att hitta körkurser mm i närheten!

 3. Maria says:

  Låter helt underbart :)

 4. Inga says:

  Du ser ju alldeles världsvan ut där du går med Hälge på promenaden . Han ser ut att titta nyfiket in mot gäststugan:) e det nån där ?

  • admin says:

   hihi…jo, men det är ju lääänge sedan jag hanterade hästar. Är nog kanske lite som att cykla. Det sitter i ryggmärgen liksom å sen är han ju så snäll. Du skulle varit med då Kurre skulle verkas (hovvård)…ingen lek kan jag säga och då var jag glad att det inte var jag som höll i hästen. Han fullkomligt klättrade på väggarna. Tur hovslagaren hade sån´t himla tålamod. Men så är han ju en liten spjuver på 3 år också (hästen alltså) :)

 5. Susanna T says:

  Härlig Hälge :-) Jag tycker också att du ser så van ut påbilderna! :-)

  Och hjälper till gärna jag med :-) Har ju ridit hela livet – fullblods galopphästar, shetlandsponnyer, estniska och finska kallblodiga arbetshästar, massor med halvblodshästar, irländska hopphästar och cobbar, härliga heta araber på pustan, ja alla möjliga olika typer…) även tomkört enligt Linda Tellington-Jones metoden. Dock mest ridit (kört med kärra bara en gång). Saknar sååå hästeriet…någon gång i framtiden ska jag ha en häst igen…

  Kram

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>